Aanmeldingen voor CFAP Prijs 2021 gestart

donderdag, 19 augustus 2021

Dit jaar wordt voor de tweede keer de CFAP Prijs uitgereikt aan de meest onderscheidende film- en/of televisieproducent van Nederland. Stichting Cultureel Fonds Audiovisuele Producenten (CFAP) heeft deze prijs in het leven geroepen om bijzondere prestaties van producenten te belichten. De CFAP Prijs wordt jaarlijks uitgereikt als eerbetuiging aan een Nederlandse film- en/of televisieproducent die zich in het vak heeft onderscheiden en dient ter ondersteuning van een onderscheidend project of als aanmoediging voor een opvallend talent. Bijzonder is dat juist vakgenoten elkaar kunnen voordragen voor de CFAP Prijs ter waarde van € 20.000. De CFAP Prijs wordt dit jaar uitgereikt op vrijdagmiddag 8 oktober.

Vorig jaar wonnen Koji Nelissen en Derk-Jan Warrink (Keplerfilm) de prijs voor hun project Kepler Residency.

Selectie kandidaten

Vakgenoten en collega’s uit de film- en mediasector kunnen tot en met 6 september kandidaten voordragen voor de CFAP Prijs. De winnaar van de prijs kan het geldbedrag besteden aan een project of professionele ontwikkeling. Uit alle inzendingen selecteert de jury drie nominaties, die bekend gemaakt worden op het Nederlands Film Festival. De uitreiking van de CFAP Prijs vindt plaats aansluitend op de jaarlijkse informatiebijeenkomst voor rechthebbenden van SEKAM, SEKAM Video en StOPnl op 8 oktober in Amsterdam.

De jury bestaat uit Edwin van der Veen, Manon van der Hoek en Jacqueline Gerritsma, voorzitters van respectievelijk CFAP, NCP (Nederlandse Content Producenten) en NAPA (Nederlandse Audiovisuele Producenten Alliantie).

Over CFAP

Stichting Cultureel Fonds Audiovisuele Producenten (CFAP) subsidieert een breed scala aan projecten en wordt gefinancierd door SEKAM Video. Dit is een collectieve beheerorganisatie die Thuiskopievergoedingen int voor audiovisuele werken. Deze vergoedingen worden door SEKAM Video onderverdeeld aan de rechthebbende producenten van film- en televisiewerken. Daarnaast bestemt zij een deel van de geïnde middelen voor CFAP, een fonds met sociaal-culturele doeleinden.

Meer informatie en het voordracht formulier