Circle of Film - Oproep filmsector aan bewindslieden en Kamerleden

woensdag, 2 oktober 2019

In een open brief - onder de noemer 'Circle of Film' - roepen vele filmmakers en partijen uit de Nederlandse filmsector de politiek op de positie van Nederlandse audiovisuele producties structureel te versterken. Doel is een kwalitatief hoogstaand, divers en toegankelijk aanbod van films en series te waarborgen.

De ondertekenaars bepleiten onder meer dat de eindexploitanten van films en series in financiƫle zin duurzaam onderdeel worden van de Nederlandse filmproducties, door een systeem van heffingen en investeringsverplichtingen. Zo kunnen de filmmakers zich met behulp van deze financiƫle middelen beter en volwassener presenteren in de hedendaagse 'filmjungle'. Wil de Nederlandse filmcultuur overleven, dan zal de filmketen een filmketting moeten worden: #circleoffilm

Lees de brief The Circle of Film

De urgentie en noodzaak van een dergelijke maatregel worden ook aan de orde gesteld in het essay 'Voor een levendige audiovisuele cultuur', geschreven door Paul Rutten, expert en adviseur op het terrein van creatieve industrie, media en cultuur.