Genomineerden NAPA Award 2020 bekend

dinsdag, 1 december 2020

Het Nederlands Film Festival (NFF) heeft de nominaties van de Studentencompetitie 2020 bekendgemaakt. Uit de 38 geselecteerde producties van recent afgestudeerden aan de Nederlandse film- en kunstacademies maken genomineerde filmmakers kans op vijf awards die worden uitgereikt tijdens de Talent Award Ceremonie op zondag 13 december. 


De genomineerden voor de Nederlandse Audiovisuele Producenten Alliantie (NAPA) Award 2020:
· Jelle Beuger (Nederlandse Filmacademie)
· Dobber Bolhuis (Nederlandse Filmacademie)
· Marrit Greidanus (Nederlandse Filmacademie)
· Indy Kisoen (Nederlandse Filmacademie)

Sinds 2009 wordt de NAPA Award uitgereikt*. Het doel van de NAPA Award is om jong producenten talent te stimuleren en de rol van de producent als creatief ondernemer verder te ontwikkelen. Naast het aantonen dat het vak meer is dan het regelen van zaken en het financieren van de film aan de hand van het afstudeerproject, is de jury met name geïnteresseerd in de manier waarop de afgestudeerde producent zich verder professioneel wil gaan bekwamen. Welke kennis of vaardigheden moeten hiervoor nog verder ontwikkeld worden, en hoe kan dat worden bereikt?

In 2020 vormen NAPA leden Ineke Kanters (The Film Kitchen), Nienke Korthof (Tangerine Tree) & Avinash Changa (WeMakeVR) de jury.

De uitreiking van de Talent Awards én de Filmfonds Wildcards 2020 is op zondag 13 december vanaf 16:00 uur live te volgen via www.filmfestival.nl/talentdagen.

Zie ook: Nederlands Film Festival maakt nominaties bekend van Studentencompetitie 2020

Meer info over de NAPA Award.

*tm 2019: Filmproducenten Nederland Award.