Genomineerden NAPA Award 2022 bekend

woensdag, 7 september 2022

Het Nederlands Film Festival (NFF) heeft de nominaties van de Studentencompetitie 2022 bekendgemaakt. Uit de 31 geselecteerde producties van recent afgestudeerden aan de Nederlandse film- en kunstacademies maken genomineerde filmmakers kans op vijf awards die worden uitgereikt tijdens de Talent Award Ceremonie op maandag 26 september. 


De genomineerden voor de Nederlandse Audiovisuele Producenten Alliantie (NAPA) Award 2022:
· Robijn Boekelman (Nederlandse Filmacademie)
· Patou ten Cate (Nederlandse Filmacademie)

Sinds 2009 wordt de NAPA Award uitgereikt*. De NAPA Award is bedoeld voor studenten die dit jaar hun diploma behalen en de ambitie hebben zich (verder) te ontwikkelen als producent. De prijs heeft de vorm van een beurs van € 5.000,-. Hiermee wil de Nederlandse Audiovisuele Producenten Alliantie (NAPA) jong producententalent stimuleren en de rol van de producent als creatief ondernemer verder ontwikkelen. Naast het aantonen dat het vak meer is dan het regelen van zaken en het financieren van de film aan de hand van het afstudeerproject, is de jury met name geïnteresseerd in de visie van de afgestudeerde producent op het vak en hoe deze zich verder professioneel wil gaan bekwamen. Welke kennis of vaardigheden moeten hiervoor nog verder ontwikkeld worden, en hoe kan dat worden bereikt?

In 2022 vormen NAPA-leden Nienke Korthof (Tangerine Tree)Avinash Changa (WeMakeVR) & Koji Nelissen (Keplerfilm) de jury.

De uitreiking van de Talent Awards én de Filmfonds Wildcards 2022 is op maandag 26 september in Utrecht.

Zie ook: Nominaties NFF Studenten­competitie 2022 bekend

Meer info over de NAPA Award.

*t/m 2019: Filmproducenten Nederland Award.