Gevolgen aangescherpte maatregelen 28 september

dinsdag, 29 september 2020


Tijdens de persconferentie van maandag 28 september heeft het kabinet strengere landelijke maatregelen aangekondigd om de forse toename van het aantal coronabesmettingen een halt toe te roepen. Deze maatregelen gelden vanaf dinsdag 29 september 2020 (18:00 uur) voor een periode van drie weken; een overzicht vindt u HIER.

  • Voor AV-producenten geldt dat hun dagelijkse werkzaamheden in principe doorgang kunnen vinden, onder de voorwaarde dat alle betrokkenen zich strikt houden aan het COVID-19-protocol voor de AV-sector.
  • We benadrukken dat (uitvoerend) producenten extra kritisch moeten zijn op de vraag voor wie het wel of niet noodzakelijk is om op de set of werklocatie aanwezig te zijn.
  • Er is op dit moment nog geen noodzaak om ons protocol aan te passen. Dat kan anders zijn als over drie weken blijkt dat de situatie in Nederland niet is verbeterd. Dan kan het kabinet besluiten tot nog verdere aanscherping van maatregelen, met grote gevolgen voor de dagelijkse werkzaamheden van AV-producenten. Reden te meer om ervoor te zorgen dat het protocol strikt wordt nageleefd.

Het protocol vindt u HIER.