In memoriam Camiel Zwart

zaterdag, 8 mei 2021

In memoriam Camiel Zwart
6 november 1980 - 8 mei 2021


Producent en filmmaker Camiel Zwart is afgelopen zaterdag geheel onverwacht op 40-jarige leeftijd overleden. Aan het einde van een fietstocht, in aanwezigheid van zijn vader en zijn geliefde Kim, is zijn hart plotseling gestopt met kloppen. Reanimatie heeft niet meer mogen baten.

Samen met Sanne Cousijn heeft Camiel de afgelopen veertien jaar productiehuis Blackframe geleid. Die samenwerking heeft geleid tot vele eigenzinnige en oprechte producties. Met grote toewijding werkte Camiel aan maatschappelijke documentaires over onderwerpen die hem na aan het hart gingen, zoals de schuldencrisis in De Schuldmachine. Ook had hij een grote liefde voor de dansfilm, getuige de tragikomische film Perron 13 waarmee hij als regisseur vele prijzen heeft gewonnen.

Sanne Cousijn vertelt over haar zakenpartner en beste vriend: “Camiel werkte altijd met liefde en gevoel met mensen samen en hij liet iedereen in hun waarde. Crew en onderwerpen waren voor hem gelijk. Niet alleen de film, maar ook het liefdevolle en eerlijke maakproces waren voor hem essentieel. Ik kan me geen wereld zonder hem voorstellen.”

Het bestuur en bureau van NAPA wensen zijn partner Kim en zoontje Nao, en zijn compagnon Sanne heel veel sterkte met dit gemis.

Via de website van Blackframe wordt bekend gemaakt wanneer en waar de uitvaart (te volgen) zal zijn. Ook is er een online condoleanceregister en ruimte om anekdotes over Camiel te delen. Het is de bedoeling om een boek met herinneringen samen te stellen voor zijn gezin en familie.

www.blackframe.nl