Marleen Slot verkozen tot nieuwe voorzitter ACE Producers

dinsdag, 10 oktober 2023


Europese netwerkorganisatie ACE Producers heeft Marleen Slot verkozen tot haar nieuwe voorzitter. Per 19 april 2024 neemt zij het stokje over van de Franse producent Antoine Simkine (Les Films d'Antoine), die deze rol sinds 2018 heeft bekleed.

Slot is sinds haar deelname aan het jaarlijkse ACE programma in 2009 lid van ACE Producers. Sindsdien keerde zij regelmatig terug naar ACE workshops als spreker, consultant en expert. Slot is al sinds 2020 bestuurslid van ACE Producers en is momenteel vice-voorzitter.

Slot begon haar carrière als producent bij Lemming Film. In 2011 richtte ze haar eigen productiebedrijf Viking Film op. Met een internationale aanpak maakt Viking Film kwalitatief hoogstaande producties voor zowel de nationale als de internationale markt, met een focus op arthouse speelfilms en animatiefilms. Zo produceerde Marleen o.a. Zurich, Dirty God, Knor en Silver Haze. Daarnaast runt Slot samen met regisseur Mascha Halberstad de stop-motion animatiestudio Holy Motion. Slot was tot de vorming van NAPA in maart 2020 voorzitter van FPN (Filmproducenten Nederland), één van de voorlopers van NAPA.

In haar rol als voorzitter zal Slot zal nauw samenwerken met ACE-directeur Jacobine van der Vloed bij het ontwikkelen van de visie en strategie van de organisatie. Samen willen ze zich inzetten voor de verdere ontwikkeling van ACE en het voortborduren op de geboekte resultaten van de afgelopen jaren. 

“Ik voel me zeer vereerd om gekozen te worden tot de nieuwe voorzitter van een organisatie die mij zo dierbaar is en die sinds 2009 zo’n belangrijk onderdeel is van mijn carrière en leven. Ik geloof sterk in de kracht van ACE als opleidingsorganisatie, maar nog meer als een plek voor producenten om te delen en te netwerken, waar je kwetsbaar en open kunt zijn en successen en fouten kunt delen. Gezamenlijk kunnen we het verschil maken en onze films naar een hoger niveau tillen.” - Marleen Slot

Vertrekkend voorzitter Antoine Simkine: “Ik ben verheugd te kunnen mededelen dat mijn gewaardeerde vriendin en collega Marleen Slot is verkozen tot voorzitter. Marleen speelde een cruciale rol bij de verhuizing van ACE van Frankrijk naar Nederland, en nu is het haar tijd om verder bij te dragen aan de groei van onze organisatie en de positie van ACE als Europa’s belangrijkste producentenvereniging te verstevigen. Ik wens Marleen veel succes met deze nieuwe verantwoordelijkheid, en kijk reikhalzend uit naar de officiële overdracht die in april 2024 zal plaatsvinden tijdens de jaarlijkse ACE reünie in Bordeaux.”