Online Informatiesessie ‘Werken in tijden van Corona'

vrijdag, 19 maart 2021

U kunt nu terugkijken naar de informatiesessie over werken in tijden van corona en het COVID-19 protocol. Dit online programma vond plaats op 15 maart 2021 en werd georganiseerd door FilmForward in samenwerking met de werkgroep COVID-19 protocol, producentenverenigingen NAPA en NCP, en de DAFF.

De audiovisuele sector werkt al bijna een jaar met het protocol en het ziet ernaar uit dat dat voorlopig nog het geval blijft. Hoogste tijd dus om ervaringen en lessen te delen. En ook om de klokken gelijk te zetten: veilig werken is immers een verantwoordelijkheid van ons allemaal.Let op: het is niet meer mogelijk vragen in te dienen via Sli.do. De informatie over het verloop van de COVID-19 pandemie betreft de stand van zaken d.d. 15 maart 2021.


Programma

Onder leiding van moderatoren Hadassah de Boer en Norbert ter Hall worden diverse onderwerpen besproken die samenhangen met het protocol, delen professionals hun ervaringen op de set en is er ruimte voor vragen uit de sector.

1. Het COVID-19 protocol
Doreen Boonekamp en Roel Burgman (beiden werkgroep COVID-19 protocol) vertellen hoe het protocol steeds wordt aangepast aan de actualiteit, om ervoor te zorgen dat de sector op een verantwoorde manier aan het werk kan blijven. Er vindt bijvoorbeeld voortdurend afstemming plaats met de Rijksoverheid, Veiligheidsregio’s en gemeenten. Ook bieden ze een korte vooruitblik op het komende draaiseizoen.

2. Test- en quarantainebeleid
Een gesprek met Iris Coerman (GGD), Floor Onrust (producent Family Affair Films) en Janneke Slöetjes (als juriste betrokken bij de werkgroep van het Protocol) over hoe test- en quarantainebeleid aansluiten bij het productieproces. Maarten de Jong (GGD) biedt een toelichting op het verloop van de pandemie.

3. Best practices en ervaringen
Makers en crew vertellen hoe zij het protocol toepassen in de praktijk: zij delen tips om goed voorbereid te werk te gaan en hun 'best practices'. Met Wikke van der Burg (head of production Holy Fools), Joris Jan Reuten (COVID-manager) en Thijs Bolle (locatiemanager).

4. Meerkosten & garantievoorziening
Doreen Boonekamp (werkgroep COVID-19 protocol), George van Breemen (Filmfonds) en Koji Nelissen (producent Keplerfilm) praten over de problematiek rondom meerkosten en risicodekking bij het realiseren van producties in coronatijd.

In korte videoportretten delen Boris Klatser (COVID-manager), Mirjam van der Veen (productieleider GTST), Dennis Kleyn (postproductie, Planet X), Zehra Alp (uitvoerend producent Fremantle) en Evalotte Oosterop (make-up en haar) hun ervaringen met het protocol. 


Vragen naar aanleiding van dit programma of het protocol?
Neem dan contact op met het NAPA-bureau.