Webinar Internationaal (co)produceren & Europese Subsidies. Hoe pak je dat aan?

woensdag, 27 januari 2021


Internationaal samenwerken wordt steeds belangrijker, maar hoe ga je daarin te werk? Wanneer maak je kans op Europees geld voor audiovisuele producties en hoe dien je een internationale aanvraag in? Hoe bouw je een internationaal netwerk en expertise op en hoe vind je coproducenten in het buitenland? Deze vragen komen aan bod tijdens het webinar waar verschillende experts en producenten aan het woord zullen komen.

Wanneer: dinsdag 9 februari
Tijd: 16.00 – 17.30
Locatie: Zoom (vooraf kosteloos aanmelden)

Binnenkort gaat het nieuwe Creative Europe MEDIA Programma (2021 - 2027) van start en daarom zullen Andrea Posthuma en Emma O’Hare (Creative Europe Desk NL) in deze sessie producenten die nog beginnend zijn op dit terrein een introductie geven over het nieuwe programma. Daarnaast zal Derk-Jan Warrink (Keplerfilm) zijn ervaringen delen over het starten van een eigen productiebedrijf en het aanvragen van ontwikkelingssteun bij Creative Europe. Ook vertelt Milan Ueffing (Lemming Film & expert MEDIA programma) je alle ins en outs over het schrijven van een goede aanvraag. Het laatste half uur is er de gelegenheid om vragen te stellen. De sessie wordt gemodereerd door Anna Pedroli (NAPA).

Graag horen we uiterlijk dinsdag 2 februari 12.00 wie online aanwezig is. Aanmelden kan via deze link.


Deze online bijeenkomst wordt georganiseerd door Creative Europe Desk NL en NAPA in samenwerking met VERS.

Over VERS
Voor de makers van morgen. VERS is dé plek voor beginnende beeldmakers, waar je terecht kunt voor
kennis, netwerken, ontwikkeling van je carrière, evenementen, inspiratie en nog veel meer.
Website VERS

Over Creative Europe Desk NL
Creative Europe MEDIA is het Europese subsidieprogramma voor de audiovisuele sector en verleent steun aan onder andere film en televisieproducenten, filmfestivals en markten, trainingsinitiatieven, filmtheaters, VOD platforms, distributeurs en sales agents. Het programma stimuleert grensoverschrijdende samenwerkingen en streeft naar het versterken van het concurrentievermogen en de capaciteit van de audiovisuele sector. De Creative Europe Desk NL adviseert en informeert de Nederlandse audiovisuele industrie over het programma.
Website Creative Europe Desk NL