Annemieke van Vliet & Achmed Akkabi winnen CFAP-prijs 2021

vrijdag, 8 oktober 2021

Annemieke van Vliet (Fiction Valley) en Achmed Akkabi (Tebber Nekkel) zijn samen de winnaar van de CFAP Prijs 2021. Op vrijdag 8 oktober hebben zij de vakprijs, ter waarde van € 20.000, in ontvangst genomen. De speciale Juryprijs is uitgeloofd aan producent Petra Goedings (Phanta Vision).

De jury, bestaande uit Edwin van der Veen, Jacqueline Gerritsma en Manon van der Hoek, voorzitters van respectievelijk CFAP, Nederlandse Audiovisuele Producenten Alliantie (NAPA) en Nederlandse Content Producenten (NCP), kozen de winnaar uit de negentig voordrachten door vakgenoten en collega’s uit de film- en mediasector. Het winnende duo is voorgedragen voor hun creatieve samenwerking in verschillende dramaproducties, zoals de succesvolle serie Mocro Maffia.Ook de twee andere genomineerden, Lucio Messercola en Marleen Slot, werden verrast met een bedrag van € 5.000, te besteden aan een nieuw project.

Lucio Messercola (Messercola Drama) is een veelzijdig talent dat zich actief inzet voor jonge makers. Zelf nog geen dertig jaar oud, heeft hij al een indrukwekkende staat van dienst met onder andere diverse Sinterklaasfilms. Marleen Slot (Viking Film) was genomineerd vanwege haar inzet voor makers en voor het op de kaart zetten van animatie en stop-motion in Nederland. Zo is zij initiatiefnemer van de nieuwe stop-motion studio Holy Motion.Speciale juryprijs voor Petra Goedings
Aan producent Petra Goedings is de Speciale Juryprijs uitgeloofd ter waarde van € 5.000. Goedings heeft met Phanta Vision een veelzijdig productiehuis opgebouwd, wat ook spreekt uit de grote waardering die door veel van haar collega’s met diverse achtergronden voor haar is uitgesproken in de vele, mooie voordrachten. De jury wil dat onderschrijven met een persoonlijke prijs en eerbetuiging aan deze bijzondere producent.


Over de CFAP-prijs

Stichting Cultureel Fonds Audiovisuele Producenten (CFAP) heeft een nieuwe prijs in het leven geroepen om bijzondere prestaties van producenten in het zonnetje te zetten. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt als eerbetuiging aan een Nederlandse film- en/of televisieproducent die zich in het vak heeft onderscheiden en dient ter ondersteuning van een onderscheidend project of als aanmoediging voor een opvallend talent. De winnaar van de prijs kan het geldbedrag besteden aan een project of professionele ontwikkeling. In 2020 wonnen Koji Nelissen en Derk-Jan Warrink (Keplerfilm) de CFAP-prijs en werd de speciale juryprijs uitgeloofd aan documentaire filmproducent Kees Rijninks. Dit jaar zijn ruim negentig voordrachten ingediend door vakgenoten en collega’s uit de film- en mediasector. Juryvoorzitter Edwin van der Veen: "De grote hoeveelheid voordrachten laat zien dat men elkaar iets gunt in de sector; de motivaties in de voordrachten lopen over van respect voor elkaars werk. De variëteit was bovendien erg groot: kandidaten werken voor televisie, met speelfilm, animatie, documentaire en talentontwikkeling."

Meer informatie over CFAP en de CFAP-prijs