Over ons

De Nederlandse Audiovisuele Producenten Alliantie (NAPA) biedt een gezamenlijke stem aan onafhankelijke professionele producenten. De ca. 75 leden zijn actief in verschillende disciplines, waaronder speelfilm, dramaseries, documentaire, animatie, interactieve producties en games. De beroepsvereniging heeft als doel de gemeenschappelijke belangen van haar leden te behartigen en het productieklimaat te versterken.

NAPA is onder meer actief op het gebied van cultuur- en mediabeleid, sociaal-economisch beleid, financiering en auteursrecht. De vereniging vertegenwoordigt haar leden zowel nationaal als internationaal. Daarbij treedt NAPA op als gesprekspartner van andere beroepsverenigingen en (markt)partijen binnen de audiovisuele sector, fondsen, omroepen, politici en overheidsdiensten. Met de vereniging van Nederlandse Content Producenten (NCP) is een overeenkomst tot samenwerking waar het de gedeelde dossiers betreft. Daarnaast zet de vereniging zich in voor ondersteuning en verdere professionalisering van de branche, bijvoorbeeld door het sluiten van collectieve overeenkomsten of het organiseren van van bijeenkomsten gericht op delen van kennis en ervaring.  

NAPA komt voort uit het samengaan van Filmproducenten Nederland (FPN), Documentaire Producenten Nederland (DPN), Animatie Producenten Nederland (ApN) en Interactieve Producenten Nederland (IPN). Deze verenigingen hebben de afgelopen jaren in toenemende mate samen opgetrokken. Om de gedeelde belangen nog effectiever te kunnen behartigen, is besloten de krachten te bundelen tot één sterke producentenalliantie. In het voorjaar van 2020 is NAPA officieel gelanceerd.

Organisatie

Bestuur

Jacqueline Gerritsma - voorzitter
Janneke Doolaard (DOXY) - secretaris
Peter de Jong (Codeglue) - penningmeester
Thomas den Drijver (New Amsterdam Film Company) - bestuurslid
Bruno Felix (Submarine) - bestuurslid
Frans van Gestel (Topkapi Films) - bestuurslid
Digna Sinke (SNG Film) - bestuurslid

Lees HIER meer over de bestuursleden.

Bureau

Anna Pedroli - directeur
Raymond Frenken - beleidsmedewerker
Tiemen van Willenswaard - verenigingssecretaris / projectmanager

Domeinen

Vakspecifieke en -inhoudelijke onderwerpen komen aan bod binnen zogenoemde domeinen; deze omvatten leden die bepaalde productiedisciplines gemeen hebben.

Projecten

NAPA initieert en ondersteunt diverse projecten in de sector. Een selectie hiervan vindt u hier:

NAPA Award - Jaarlijkse uitreiking tijdens het Nederlands Filmfestival. 

Film.nl -  Op zoek naar een film of serie? Film.nl vertelt waar je 'm kunt vinden en bekijken.