Film For Future (Laurette Schillings en Iris Otten) wint CFAP Prijs 2023

maandag, 16 oktober 2023


Producenten Iris Otten (Juliet) en Laurette Schillings (Topkapi Films) winnen voor hun initiatief Film For Future de CFAP Prijs 2023 ter waarde van 20.000 euro. 

Uit ruim vijftig voordrachten van collega’s en vakgenoten uit de audiovisuele sector koos de jury Film For Future als het meest onderscheidende initiatief van het jaar. De jury, bestaande uit Edwin van der Veen (voorzitter SEKAM Video, bestuurslid NCP), Irene van den Brekel (Human Factor TV, bestuurslid NCP) en Iris Lammertsma (Witfilm, voorzitter NAPA), roemt Otten en Schillings voor het pionierswerk dat zij verrichten met Film For Future om de audiovisuele sector te verduurzamen.


Ook de genomineerden Eefje Blankevoort, Arnold van Bruggen & Laura Verduijn (Prospektor) en Corine Meijers (Studio Biarritz) werden tijdens de CFAP Prijsuitreiking verrast met een bedrag van 5.000 euro, te besteden aan een nieuw project of professionele ontwikkeling.Speciale juryprijs voor Hans de Weers (FATT Productions)
De speciale juryprijs van 5.000 euro werd uitgereikt aan producent Hans de Weers (FATT Productions), voor zijn hele oeuvre en de verdiensten in de film- en televisiesector. Hans de Weers heeft een indrukwekkende staat van dienst op het gebied van televisiedrama, theater en films zoals Oscarwinnaar Antonia, Polleke, Oesters van Nam Kee, Komt een vrouw bij de dokter en Tulipani. Hij heeft een lange adem en lef, waarmee hij makers én collega’s blijft inspireren en motiveren.

Over de CFAP Prijs
Stichting Cultureel Fonds Audiovisuele Producenten (CFAP) heeft de CFAP Prijs in het leven geroepen om bijzondere prestaties van producenten voor het voetlicht te brengen. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een Nederlandse film- en/of televisieproducent die zich in het vak heeft onderscheiden en dient ter ondersteuning van een onderscheidend project of als aanmoediging voor een opvallend talent.

De winnaar van de prijs kan het geldbedrag besteden aan een project of professionele ontwikkeling. In 2022 won Marleen Slot (Viking Film) de CFAP Prijs 2022 wegens haar niet aflatende, unieke ondernemerschap, waarmee zij tijdens de pandemie de Holy Motion Studio voor animatie opzette en de stop-motionanimatiefilm Knor produceerde.

De jury bestond uit Edwin van der Veen (voorzitter SEKAM Video), Iris Lammertsma (voorzitter NAPA) en Irene van den Brekel (bestuurslid NCP).

Link: CFAP Prijs