Bestuur Nederlandse Audiovisuele Producenten Alliantie (NAPA)

Bestuur Nederlandse Audiovisuele Producenten Alliantie (NAPA)

Het bestuur bestaat op dit moment uit:

Jacqueline Gerritsma
Voorzitter
Jacqueline Gerritsma is sinds 2012 werkzaam als zelfstandig organisatieadviseur. Daarvoor werkt zij lange tijd bij Andersson Elffers Felix adviesbureau voor maatschappelijke vraagstukken; vanaf 2002 als vennoot. In haar rol als adviseur richt zij zich zowel op de maatschappelijke sector als op de culturele en non-profitsector (waaronder de audiovisuele industrie). Zij trad bijvoorbeeld op als secretaris van de Visitatiecommissie Cultuurfondsen (2018), zij bood ondersteuning bij de oprichting van Interactieve Producenten Nederland, was betrokken bij een lobbytraject voor Documentaire Producenten Nederland, deed onderzoek naar de animatiesector en was betrokken bij de oprichting van Federatie Filmbelangen. Jacqueline was eerder onder meer bestuurslid van IDFA en lid van de Raad van Toezicht van Paradiso; op dit moment is zij tevens bestuursvoorzitter van het Institute of Human Activities van Renzo Martens.

Janneke Doolaard
Secretaris

Janneke Doolaard runt sinds 2009 DOXY (voorheen KeyDocs). Dit toonaangevend onafhankelijk film- en televisiebedrijf voor documentaire en fictie, en projecten daar tussenin. Het team van DOXY maakte tientallen films, won nationale- en internationale onderscheidingen, nam deel aan competities van A- festivals en scoorde (bioscoop)hits. Recente titels zijn 'Freek' en 'In de armen van Morpheus'. Na 'Over Canto' en 'Erbarme Dich' ontving 'Camino' in 2019 een Kristallen Film. Haar loopbaan begon als Hoofd Documentaire bij Oscar-winnend bedrijf Egmond Film & TV - later onderdeel van Eyeworks Film & TV Drama. Janneke was tot 2016 bestuurslid van Documentaire Producenten Nederland (DPN), maakt sinds 2014 deel uit van EAVE European Producers Network en Producer on the Move tijdens het Cannes International Film Festival in 2016.


Peter de Jong
Penningmeester

Peter de Jong is actief als ondernemer in de Nederlandse en internationale gamesindustrie. Sinds 2000 is hij medeoprichter en eigenaar van Codeglue, dat zelf games produceert maar ook regelmatig samenwerkt met grote internationale uitgevers zoals Microsoft, EA en 505 Games. Games waaraan Codeglue heeft gewerkt zijn onder andere ‘Rocket Riot’, ‘ibb & obb’, ‘Terraria’ en ‘Human: Fall Flat’. Peter was hiervoor bestuurslid van Interactieve Producenten Nederland en van de Dutch Games Association. Hij zet zich in voor een sterke Nederlandse gamesindustrie met een gezond ondernemersklimaat waar alle producenten van games, van kleine kunstenaars tot snelgroeiende ondernemingen, een eerlijke kans krijgen.

Thomas den Drijver
Bestuurslid

Thomas den Drijver is producent van documentaires en speelfilms bij New Amsterdam. Eerder werkte hij aan films als ‘Strike a Pose’, ‘Plan C’, ‘Moeder aan de lijn’ en ‘Catacombe’. Hij is alumnus van Binger. Hiervoor was hij bestuurslid van Documentaire Producenten Nederland. In die hoedanigheid heeft hij zich sterk gemaakt voor het onderzoek dat in 2018- 2019 door USBO Advies (Universiteit van Utrecht) is verricht naar de financiële situatie van documentaire producenten in Nederland.

Bruno Felix
Bestuurslid
Bruno Felix richtte in 2000 samen met Femke Wolting Submarine op, onafhankelijk productiebedrijf voor film, televisie en transmedia. Daarvoor was hij oprichter van VPRO Digitaal. Submarine heeft een ruime selectie van bekroonde producties gemaakt in samenwerking met een uitgebreid netwerk van internationaal befaamde makers. Bruno produceerde onder meer de animatieseries ‘Vos & Haas’, ‘Knofje’, ‘Dropje’, de voor een Emmy genomineerde serie ‘Ask Lara’, ‘Kika & Bob’ en ‘Bloot’. Hij produceerde ook het tweede seizoen van de crossmedia-animatieserie ‘Picknick met taart’ en Mattel's ‘WellieWishers’ voor Amazon Prime Video. Onlangs heeft hij de volwassen animatiefilm ‘Buñuel in het Labyrinth of Turtles’ geproduceerd en de productie afgerond van ‘Undone’, Amazon's eerste geanimeerde dramaserie. Bruno was hiervoor voorzitter van Interactieve Producenten Nederland, daarnaast is hij bestuurslid van het Nederlands Film Festival en van de in Brussel gevestigde non-profitorganisatie CARTOON.

Frans van Gestel
Bestuurslid

Frans van Gestel is sinds 1996 actief als zelfstandig filmproducent; sindsdien heeft hij meer dan negentig speelfilms, dramaseries, korte films en internationale coproducties geproduceerd. In 2011 richtte hij Topkapi Films op waar hij, samen met producenten Arnold Heslenfeld en Laurette Schillings, streeft naar een sterke en langdurige band met nieuwe en gevestigde makers. Topkapi Films ontwikkelt, produceert en coproduceert speelfilms, dramaseries en documentaires. In de afgelopen jaren heeft Frans onder andere ‘Close’, ‘Instinct’, ‘Publieke Werken’, ‘Girl’, ‘Bumperkleef’, ‘The Broken Circle Breakdown’, ‘De Patrick’, ‘God Only Knows’, ‘Layla M.’ en ‘The Commune’ ge(co)produceerd. Eerder richtte hij met Jeroen Beker Motel Films op. In 2008 ging Motel Films een samenwerking aan met IDTV Film en stond Frans aan het hoofd van IDTV Film tot 2011. Andere succesvolle films die Frans heeft ge(co)produceerd zijn ‘Alles is Liefde’, ‘Zwartboek’, ‘De Heineken Ontvoering’, ‘Black Butterflies’, ‘Joy’, ‘Gigante’ en ‘In Oranje’.

Digna Sinke
Bestuurslid
Digna Sinke is filmmaker en producent. Met de korte film ‘Groeten uit Zonnemaire’, opgenomen in haar geboortedorp, studeerde ze af aan de Nederlandse Filmacademie. Daarna maakte ze een aantal documentaires en vijf lange speelfilms, waaronder de kostuumfilm ‘Belle van Zuylen’ (1994) waarmee ze de Grote Prijs op het festival van Mannheim/Heidelberg won. Haar documentaire ‘Weemoed & Wildernis’, het laatste deel van een langlopend project over het eilandje Tiengemeten, won de prijs voor beste documentaire op het FIFE-festival in Parijs (2010) en in Freistadt (2011). Haar documentaires ‘Onder de Oppervlakte’ (2015) en ‘Bewaren of hoe te leven’ (2018) waren genomineerd voor een Gouden Kalf. Na het overlijden van producent René Scholten (2001) nam Digna Studio Nieuwe Gronden (nu: SNG Film) over. Dit filmproductiebedrijf richt zich op eigenzinnige auteursfilms, dit kunnen zowel documentaires als speelfilms zijn – en alles daar tussenin. In die hoedanigheid produceerde ze meer dan twintig films van bijvoorbeeld Annette Apon, Janis Rafa, Jeroen van Velzen, Tom Fassaert en Sonja Wyss. Digna zet zich al sinds 1977 in voor de kunst- en cultuursector op bestuurlijk en adviserend vlak, onder meer voor de Culturele Raad Noord-Holland, de Raad voor de Kunst, het Amsterdams Fonds voor de Kunst, de Federatie van Kunstenaarsverenigingen, DIFA, het Binger Film Instituut, Kunsten 92 en het Nederlands Film Festival. Hiervoor was zij bestuurslid van Filmproducenten Nederland (FPN).