Bestuur Nederlandse Audiovisuele Producenten Alliantie (NAPA)

Het bestuur bestaat op dit moment uit:

Iris Lammertsma
Voorzitter

Iris Lammertsma heeft een lang trackrecord in de culturele sector en beschikt over ruime bestuurlijke ervaring. Zij richtte in 1991 De Kazerne op, een productiehuis voor dans en theater. Als artistiek én zakelijk leider was zij verantwoordelijk voor de productie van vele (inter)nationale theater-, locatie- en dansprojecten. Sinds 2011 is zij, samen met Boudewijn Koole, eigenaar van en producent bij Witfilm. Met het maken van films van hoge kwaliteit die visueel spannend zijn en die tot nadenken stemmen, wil Witfilm bijdragen aan een bloeiende documentaire- en speelfilmsector. Het productiehuis produceerde onder meer documentaires LICHT, Dance or Die en Shadow Game en dansfilm Off Ground. Lammertsma is momenteel ook voorzitter van stichting Vrouwen in Beeld en van festival Cinedans.


Janneke Doolaard
Secretaris

Janneke Doolaard runt sinds 2009 DOXY FIXY (voorheen KeyDocs). Dit toonaangevend onafhankelijk film- en televisiebedrijf voor documentaire en fictie, en projecten daar tussenin. Het team van DOXY FIXY maakte tientallen films, won nationale- en internationale onderscheidingen, nam deel aan competities van A- festivals en scoorde (bioscoop)hits. Recente titels zijn 'Freek' en 'In de armen van Morpheus'. Na 'Over Canto' en 'Erbarme Dich' ontving 'Camino' in 2019 een Kristallen Film. Haar loopbaan begon als Hoofd Documentaire bij Oscar-winnend bedrijf Egmond Film & TV - later onderdeel van Eyeworks Film & TV Drama. Janneke was tot 2016 bestuurslid van Documentaire Producenten Nederland (DPN), maakt sinds 2014 deel uit van EAVE European Producers Network en was Producer on the Move tijdens het Cannes International Film Festival in 2016.


Koji Nelissen
Penningmeester
Koji Nelissen studeerde in 2005 af aan de Nederlandse Filmacademie. In 2016 richtte hij samen met goede vriend en producent Derk-Jan Warrink Keplerfilm op. Samen (co)produceren zij hoogwaardige onafhankelijke internationale films zoals FEATHERS (Omar El Zohairy, winnaar Semaine de la Criitique Grand Prize), THE WOODCUTTER’S STORY (Mikko Myllylahti, première Semaine de la Critique), BULADÓ (Eché Janga, Nederlandse Oscarzending 2020), PINK MOON (Floor van der Meulen, winnaar Tribeca Special Mention), Netflix Original CAPTAIN NOVA (Maurice Trouwborst) en de tv-productie HOOFDZAKEN (Menno Otten, winnaar Prix Jeunesse, Rose d’Or). In 2022 werd Keplerfilm geselecteerd als één van de meest toonaangevende Europese productiehuizen in THE EURO 75 van Screen International. Binnen Keplerfilm ligt Koji's focus op de zakelijke kant. Hij hecht veel waarde aan het bouwen van een creatief fundament waarop uitzonderlijke en getalenteerde schrijvers en regisseurs in hun potentie kunnen groeien, met een gelijke markering voor vrouwelijke en mannelijke regisseurs. Koji nam deel aan Binger Filmlab en EAVE, en is lid van het ACE Producers Network.


Rachel van Bommel
Algemeen bestuurslid

Rachel van Bommel richtte in 2010 productiebedrijf Millstreet Films op dat films en dramaseries voor een breed publiek realiseert. Daarbij kiest zij steevast voor vrouwelijke filmmakers of sterke vrouwelijke hoofdrollen. Millstreet produceerde onder meer de bioscoopfilms Soof, Gooische Vrouwen en Alles op Tafel en dramaseries zoals Nieuwe Buren en ANNE+ die ook internationaal goed presteren. Voordat Rachel producent werd, was zij distributeur. Als Marketing Director bij RCV Entertainment en (vanaf 2004) Managing Director van Independent Films was zij verantwoordelijk voor de aankoop en uitbreng van talloze internationale en nationale (bioscoop)films. Zij fungeerde geruime tijd als bestuurslid van FDN en van het Nederlands Filmfestival; inmiddels heeft zij zitting in de Raad van Toezicht van het Filmfestival.


Bruno Felix
Algemeen bestuurslid
Bruno Felix richtte in 2000 samen met Femke Wolting Submarine op, onafhankelijk productiebedrijf voor film, televisie en transmedia. Daarvoor was hij oprichter van VPRO Digitaal. Submarine heeft een ruime selectie van bekroonde producties gemaakt in samenwerking met een uitgebreid netwerk van internationaal befaamde makers. Bruno produceerde onder meer de animatieseries ‘Vos & Haas’, ‘Knofje’, ‘Dropje’, de voor een Emmy genomineerde serie ‘Ask Lara’, ‘Kika & Bob’ en ‘Bloot’. Hij produceerde ook het tweede seizoen van de crossmedia-animatieserie ‘Picknick met taart’ en Mattel's ‘WellieWishers’ voor Amazon Prime Video. Onlangs heeft hij de volwassen animatiefilm ‘Buñuel in het Labyrinth of Turtles’ geproduceerd en de productie afgerond van ‘Undone’, Amazon's eerste geanimeerde dramaserie. Bruno was hiervoor voorzitter van Interactieve Producenten Nederland, daarnaast is hij bestuurslid van het Nederlands Film Festival en van de in Brussel gevestigde non-profitorganisatie CARTOON.


Corine Meijers
Algemeen bestuurslid
Corine Meijers begon in 2019 haar eigen productiebedrijf Studio Biarritz. Ze heeft ruim 25 jaar ervaring in de bredere film- en culturele sector, zowel nationaal als internationaal. Als producent verzorgde ze geruime tijd voor Submarine Channel de productie en distributie van interactieve/immersieve producties. Studio Biarritz heeft inmiddels meerdere bijzondere projecten uitgebracht, waaronder de documentaire ‘Ik ben een bastaard’ (special jury mention Movies That Matter) en de bijbehorende (impact)campagne ‘Wijzijnbastaard.nl’. In samenwerking met Polymorf produceerde Corine de multi-user, multisensory VR installatie ‘Symbiosis’, die in première ging tijdens IDFA DocLab in 2021 (Special Jury Award for Creative Technology) en geselecteerd werd voor o.a SXSW en de Rio Innovation Week. Daarnaast waren ‘The Imaginary Friend’ (nominatie Gouden Kalf Digitale Cultuurproductie) en ‘Floating With Spirits’ (de eerste Benelux coproductie in VR) onderdeel van het programma en de competitie van Venice Immersive 2023. Voor haar termijn als bestuurslid, was Corine al betrokken lid van de domeincommissie Interactief & Games en heeft zij zich actief ingezet om de producentenbelangen te behartigen.


Digna Sinke
Algemeen bestuurslid
Digna Sinke is filmmaker en producent. Met de korte film ‘Groeten uit Zonnemaire’, opgenomen in haar geboortedorp, studeerde ze af aan de Nederlandse Filmacademie. Daarna maakte ze een aantal documentaires en vijf lange speelfilms, waaronder de kostuumfilm ‘Belle van Zuylen’ (1994) waarmee ze de Grote Prijs op het festival van Mannheim/Heidelberg won. Haar documentaire ‘Weemoed & Wildernis’, het laatste deel van een langlopend project over het eilandje Tiengemeten, won de prijs voor beste documentaire op het FIFE-festival in Parijs (2010) en in Freistadt (2011). Haar documentaires ‘Onder de Oppervlakte’ (2015) en ‘Bewaren of hoe te leven’ (2018) waren genomineerd voor een Gouden Kalf. Na het overlijden van producent René Scholten (2001) nam Digna Studio Nieuwe Gronden (nu: SNG Film) over. Dit filmproductiebedrijf richt zich op eigenzinnige auteursfilms, dit kunnen zowel documentaires als speelfilms zijn – en alles daar tussenin. In die hoedanigheid produceerde ze meer dan twintig films van bijvoorbeeld Annette Apon, Janis Rafa, Jeroen van Velzen, Tom Fassaert en Sonja Wyss. Digna zet zich al sinds 1977 in voor de kunst- en cultuursector op bestuurlijk en adviserend vlak, onder meer voor de Culturele Raad Noord-Holland, de Raad voor de Kunst, het Amsterdams Fonds voor de Kunst, de Federatie van Kunstenaarsverenigingen, DIFA, het Binger Film Instituut, Kunsten 92 en het Nederlands Film Festival. Hiervoor was zij bestuurslid van Filmproducenten Nederland (FPN).