Prospektor, Film For Future en Studio Biarritz genomineerd voor de CFAP Prijs 2023

maandag, 25 september 2023

Producenten Eefje Blankevoort en Arnold van Bruggen (Prospektor), Iris Otten en Laurette Schillings (Film For Future) en Corine Meijers (Studio Biarritz) zijn genomineerd voor de CFAP Prijs 2023.

Over drie weken – op vrijdag 13 oktober – weten we wie zich de meest onderscheidende producent van het jaar mag noemen en de prijs van € 20.000,- mee naar huis neemt.

Eefje Blankevoort en Arnold van Bruggen (Prospektor) zijn genomineerd vanwege de impact van hun urgente projecten en nadrukkelijke focus op creatieve samenwerking binnen de audiovisuele sector. Iris Otten (Juliet) en Laurette Schillings (Topkapi Films), ervaren producenten, zijn de stuwende krachten achter Film For Future waarmee zij zich als rasechte pioneers met enthousiasme en overtuigingskracht inzetten voor het verduurzamen van de audiovisuele sector. Corine Meijers (Studio Biarritz) is genomineerd omdat zij het toonbeeld is van een innovatieve, ondernemende producent die binnen de audiovisuele sector grenzen verlegt met de artistieke toepassing van VR.

De jury van de CFAP Prijs bestaat dit jaar uit Edwin van der Veen (voorzitter SEKAM Video), Iris Lammertsma (Witfilm) en Irene van den Brekel (Human Factor TV). De jury koos de drie kanshebbers uit ruim vijftig voordrachten van vakgenoten en collega’s uit de film- en mediasector die lieten weten wie zij de prijs dit jaar het meeste gunnen.

Juryvoorzitter Edwin van der Veen: “Bij deze nieuwe editie van de CFAP Prijs komt in de voordrachten overtuigend naar voren dat vernieuwing, urgentie en het creëren van impact belangrijke drijfveren zijn in de Nederlandse audiovisuele sector. Het oprechte enthousiasme is buitengewoon inspirerend en cruciaal voor goed ondernemerschap.

Speciale juryprijs voor Hans de Weers (FATT Productions)

Met de speciale juryprijs wil de jury haar waardering uitspreken voor het hele oeuvre en de verdiensten van uitzonderlijke producenten in de film- en televisiesector. Hans de Weers heeft een indrukwekkende staat van dienst op het gebied van televisiedrama, theater en films, zoals Oscar-winnaar Antonia, Oesters van Nam Kee, Polleke, Komt een Vrouw bij de Dokter en Tulipani. Hij heeft een lange adem en lef, waarmee hij makers én collega’s blijft inspireren en motiveren. De jury van de CFAP Prijs heeft besloten de Speciale Juryprijs 2023 ter waarde van € 5.000,- aan Hans de Weers toe te kennen.

Bekendmaking winnaar en uitreiking prijzen

De uitreiking van de CFAP Prijs vindt plaats op 13 oktober om 16.30 uur in het IDFA Vondelpark-paviljoen in Amsterdam, na afloop van de gezamenlijke bijeenkomst van de collectieve beheersorganisaties StOPnl, SEKAM en SEKAM Video. De prijzen worden uitgereikt door de CFAP jury onder leiding van presentator Hadassah de Boer.